Bergspräckning Stockholm

Säker och effektiv bergspräckning

Ska du bygga ut huset eller anlägga en pool och behöver därför ta bort berg på tomten? Med denna smidiga, skonsamma, riskfria och miljövänliga metod blir marken snabbt användbar för de behov du har. Med bergspräckning kan vi ta bort mindre eller större bergpartier samt större stenar som sätter stopp för grävskopan och förhindrar olika arbeten.

Välkommen att kontakta oss för en bergspräckning i Stockholm – en betydligt skonsammare metod jämfört med en traditionell bergsprängning.


Hydraulisk bergspräckning – en skonsam metod

När vi utför en bergspräckning använder vi hydraulisk spräckutrustning. Denna metod är helt vibrationsfri och riskerar inte att skada omgivningarna. Därför passar den nära känsliga objekt eller på andra platser där det av någon anledning inte är passande att spränga.

Det finns många stora fördelar med att använda bergspräckning i stället för att spränga med dynamit när man vill få bort berg och sten som är i vägen för grävmaskinen:

  • Det krävs inga dyra och tidsödande besiktningar av närliggande tomter och fastigheter.
  • Det är en miljövänlig metod på grund av att det inte bildas små mängder damm.
  • Bergspräckning fungerar utmärkt i trånga utrymmen och känsliga miljöer.
  • Bergspräckning och stenspräckning kan utföras året runt. Inga temperaturer är hinder för denna metod.
  • Den orsakar inga vibrationer och är därmed skonsam mot närliggande miljöer.

 

Bergspräckning i Stockholm perfekt för känsliga miljöer

Exempel på när det är passande att spräcka berg är känsliga miljöer, rörgravar, i närheten av huskroppar och källare. I många fall är bergspräckning ett bra komplement till traditionell sprängning.

Dessutom medför inte hydraulisk bergspräckning något ”stensprut” som kan förekomma vid andra sprängningsarbeten. Vi utför bergspräckning i Stockholm med omnejd.

Vi kan självklart även använda oss av traditionell bergsprängning när det aktuella arbetet ställer krav på det. Avgörande faktorer för vilken metod som är bäst är först och främst mängden berg som måste spräckas, men även hur känslig närmiljön är spelar stor roll.

En bra metod för precisionsarbeten

Bergspräckning är en mycket bra metod om man vill precisionsspräcka berg och sten. Perfekt om du vill spräcka stenar som är i vägen för swimmingpoolen som du drömmer om. Man kan med denna metod spräcka bort mindre bergknallar som sticker upp ur gräsmattan

Ledningar, rör, husgrunden och andra känsliga anläggningar är inget hinder, det går utmärkt att spräcka i tätbebyggt område utan några speciella tillstånd eller mätningar utförda av experter. Metoden kan även användas under vatten och fungerar även på betong.

Vi arbetar alltid med säkerhet i fokus. Våra medarbetare är erfarna, kompetenta och utbildade på bergspräckning och vi använder de bästa hydrauliska maskinerna på marknaden. Vi är också alltid väldigt noga med att borrningen utförs korrekt, borrning är alltid en viktig grund för lyckade projekt inom bergspräckning.

Vi utför alltid noggranna kontroller

Vi utför alltid noggranna kontroller både före efter våra spräckningar, för att det inte ska finns kvar några odetonerade sprängämnen. Vi dokumenterar alltid alla arbeten och för regelbundna borrprotokoll. Handlar det om ett känsligt projekt så är vi alltid noga med att hålla oss under rekommenderade vibrationsnivåer.

Är du i behov att få bort berg eller sten för att kunna genomföra byggprojektet på din tomt? Välkommen att kontakta oss – vi kan bli din trygga expert på bergspräckning i Stockholm.

 

Vi underlättar ditt byggprojekt med bergspräckning