Spränga berg Stockholm | Anlita oss

Anlita oss för bergsprängning i Stockholm och relaterade tjänster. Högkvalitativa sprängningstjänster utförda av kompetent personal.

Bergsprängning är en benämning på teknik som involverar borrning i berg och användandet av sprängämnen eller hydraulik för att spräcka eller dela berg. Vi har arbetat med bergsprängning i många år och har den nödvändiga erfarenheten och kompetensen som krävs för att utföra säkra, effektiva, noggranna och precisa jobb som möter våra kunders höga krav på ett tillfredsställande sätt.


berg med trattar

Säkerheten främst när man ska spränga berg i Stockholm

Vi arbetar med säkra och kontrollerade material och all vår personal har den utbildning som krävs för att utföra denna typen av jobb säkert och effektivt. I de fall en sprängning kan orsaka eventuella skador på en känslig närmiljö kan vi stå till tjänst med hydraulisk vibrationsfri losshållning av berg som är en säker metod som lämpar sig extra bra i känsliga områden.

Hur går det till när man behöver spränga berg i Stockholm? En bergsprängning är i många fall nödvändig när man behöver förstöra ett berg för att möjliggöra någon form av bygge på en tomt. I en stor och tätbefolkad stad som Stockholm sker det många bergsprängningar varje år. Inte minst beror detta på att Stockholm är ett ganska bergig och kuperad område där det ofta behövs sprängas.

Är du i behov av att spränga berg i Stockholm? Välkommen att kontakta oss – vi har den rätta kompetensen och säkerhetstänket som gör att det kommer att gå rätt till.

Det är dock inte varje gång man måste spränga berg när man behöver öppna upp för ett bygge. I vissa fall så kan det räcka med en bergspräckning. Detta lämpar sig dock bättre för mindre stenar och bergknallar och på platser där explosionen innebär en risk för omgivningar.

Att spränga berg är nödvändigt vid ett flertal uppdrag

Det finns många typer av arbeten där det kan vara nödvändig att spränga berg. Det kan handla om större kommunala eller kommersielle byggen som parkeringshus, men i många fall  kan det också handla om privatpersoner som ska göra en utbyggnad på tomten, eller varför inte en ny swimmingpool? Här är några typer av projekt där man ofta behöver spränga berg:

  • Vid nybyggnationer och vissa tillbyggnader.
  • Pooler
  • Garage och parkeringshus.
  • Anläggning av vägar.
  • När man behöver ta bort bergknallar och stora stenar på en privat tomt.

Alla bergsprängningsuppdrag har olika förutsättningar

Alla sprängarbeten har olika förutsättningar och inget uppdrag är det andra helt likt. Hur stor är stenen eller berget som ska bort, vilken bergart handlar det, hur nära att det till närliggande bebyggelse, är det ett speciellt känsligt område? Det är bara några av de saker som man måste beakta innan man ska spränga berg i Stockholm.

Här är några av de moment som ingår i de flesta bergsprängningsuppdrag:

  • Mätningar av vibrationer och besiktning av mark och omgivningar.
  • Borrning i berg och stenar.
  • Avtäckning och utlastning av berg
  • Fin- och grovplanering
  • Materialtransporter. 

Goda referenser

På grund av vår höga kompetens och effektivitet har vi samlat på oss en stor mängd nöjda kunder under åren och vi har idag arbetat med de flesta av marknadens ledande byggföretag såsom Skanska, Peab, NCC och Bäckströms. Hör av dig till oss via mail eller telefon om du önskar höra mer om våra tidigare utförda arbeten.

Det säkra valet för bergsprängning